Sárgaborsó dhal

Húsmentes napokra kitűnő ez az indiai egytálétel.

Sárgaborsó dhal

Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó, 1 kis doboz hámozott paradicsom, 5 dl zöldségalaplé ( ha nincs akkor víz házi ételízesítővel), 1 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék), 1 mokkáskanál cayenne-i bors, 1 kis csokor korianderzöld, 1 evőkanál olaj, ízlés szerint só.

Elkészítése: A sárgaborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Felhasználás előtt leöntjük róla a maradék vizet. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A kétféle hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a koriander kivételével az összes fűszert. Kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a sárgaborsót, felöntjük a zöldséglével, és lefedve főzzük. A paradicsomot összetörjük, és a már forrásban lévő borsóhoz adjuk. Addig főzzük, amíg szétfő a borsó benne, ha szükséges, sózzuk. A friss korianderzöldet egészen finomra aprítjuk. Tálaláskor ezzel hintjük meg a dahlt. Naan kenyérrel, tortillával vagy bagett fogyasztjuk.

 

Hozzászólás