Fagyasztóürítés program bekapcsolva :), hiszen itthon vagyok és nem igazán van lehetőségem vásárolni. Így abból főzök, ami van a hűtőmben. Ez a kecskehús még húsvétról maradt meg, és várta, hogy sor kerüljön rá. Rég nem készítettem gyümölcsös szószt hús mellé és hát a szüleimnél most érik az egres és a ribizli, így adott a lehetőség. Mivel az egres egy savanyú gyümölcs, ezért a szószhoz szükség van jó bőven cukorra. Aki szereti a gyümölcs-hús kombinációt annak ajánlom!
Sült kecskecomb egresmártással
Hozzávalók: egy körülbelül 60 dkg-ás kecskecomb egybe, só, bors, magos mustár, zsír, esetleg fehér bor.
Hozzávalók a mártáshoz: kb. 25 dkg egres, 6 dkg vaj, 3 evőkanál juharszirup és/vagy cukor ízlés szerint, pici só, gyömbér, fahéj, szegfűszeg, 1 dl tejszín, 1/2 evőkanál étkezési keményítő.
Elkészítése: A húst a hártyáitól megszabadítjuk és bedörzsöljük sóval, borssal, majd jó alaposan bekenjük mustárral. Egy hőálló tálat kikenünk zsírral, belerakjuk a combot és öntünk alá fehér bort (kb. 2 dl). Fólia alatt 200 fokon sütjük, egy idő után levehetjük a fóliát róla. Sütés közben a húst zsírral locsolgatjuk. Az egresmártáshoz egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd megfuttatjuk benne az egrest. Hozzáadjuk a juharszirupot és/vagy a cukrot, egy csipet sót és a fűszereket, pár percet forraljuk, majd besűrítjük a keményítős tejszínnel.
Most határozottan megenném. Pedig még nem is olyan régen nagyon ódzkodtam a gyümölcs-hús kombinációktól. De szerencsére, néha változik az ízlés, és így sok érdekességet felfedezünk. Még magunkról is.:)
Ide vele!:)
Amúgy… nálam mindjárt a fagyasztó is üres.:P Tudod,a hagymatokány…:D
KedvelésKedvelés
Tisztelettel jelentem én nagyon szeretem a hús és gyümölcs kombinációját.Akkor kapok belőle? Nagyon guszta./megjegyezni kívánom nem tudom rájöttél-e az asszonynevemen vagyok bejelentkezve ide.Előző blogodon: Éva volt a bejelentkezésem/
KedvelésKedvelés
Kedves Éva, persze, hogy rájöttem 🙂 Hiszen nekem itt írja, a blogcímedet is!!! Örülök, hogy tetszik a receptem!!!
KedvelésKedvelés
Ottis, te nagyon eredeti recepteket találsz ki, ez is pl. nagyon finom lehet.
KedvelésKedvelés
Az egrest nagyon szeretem, főleg ha barnás, de mártásnak még sosem ettem
KedvelésKedvelés
Egész egyszerűen imádom az egresmártást! Nálunk pöszmétének hívják, és meg nem mondom, mikor ettem utoljára!
Nyálcsurgató smiley 🙂
KedvelésKedvelés
Be kell valljam, hogy a kecske hús nem a kedvencem, de az egresmártást kifogom próbálni, az biztos! 🙂
KedvelésKedvelés
senki nem nyilatkozott arról, hogy kipróbálta a kecskesültet.
holnap kipróbálom.
KedvelésKedvelés