Rengeteg változata létezik ennek a kínai ételnek, tipikusan az a recept, amire azt mondjuk ahány ház, annyi szokás. A rizs és a tojás az alap. Ezúttal én tonhalat tettem hozzá, így let belőle egy tartalmas és gyors ebéd.
Tojásos rizs kínai módra, tonhallal
Hozzávalók: 10 dkg rizs, 1 fej hagyma, 3 db tojás, 1 kis konzerv tonhal, 10 dkg fagyasztott zöldségkeverék, 2 evőkanál olaj, só, bors, 2 evőkanál szójaszósz, ízlés szerint őrölt chilipaprika.
Elkészítése: A rizset átmossuk és kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, összepároljuk, a közepébe dobjuk a tojásokat, folyamatosan kavargatjuk. Ezután hozzáadjuk a rizset valamint a lecsöpögtetett tonhalat és összesütjük. Szójaszósszal, őrölt borssal, sóval és chilipaprikával ízesítjük. Tálaláskor mivel nincs most zöldhagyma (azzal az igazi) rukkolával és reszelt mozzarellával fogyasztottuk.