Tojásos rizs kínai módra, tonhallal

Rengeteg változata létezik ennek a kínai ételnek, tipikusan az a recept, amire azt mondjuk ahány ház, annyi szokás. A rizs és a tojás az alap. Ezúttal én tonhalat tettem hozzá, így let belőle egy tartalmas és gyors ebéd.

Tojásos rizs kínai módra, tonhallal

Hozzávalók: 10 dkg rizs, 1 fej hagyma, 3 db tojás, 1 kis konzerv tonhal, 10 dkg fagyasztott zöldségkeverék, 2 evőkanál olaj, só, bors, 2 evőkanál szójaszósz, ízlés szerint őrölt chilipaprika.

Elkészítése: A rizset átmossuk és kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, összepároljuk, a közepébe dobjuk a tojásokat, folyamatosan kavargatjuk. Ezután hozzáadjuk a rizset valamint a lecsöpögtetett tonhalat és összesütjük. Szójaszósszal, őrölt borssal, sóval és chilipaprikával ízesítjük. Tálaláskor mivel nincs most zöldhagyma (azzal az igazi) rukkolával és reszelt mozzarellával fogyasztottuk.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s