Túrós-szedres clafoutis (azaz pite)

3172k

A franciák tejes pitéje nagy kedvenc, könnyű elkészíteni és gyorsan megvan, pikk-pakk.  Ennek mintájára készült az alábbi egészséges változat, eritrittel és teljes kiőrlésű liszttel.

Túrós-szedres clafoutis (azaz pite)

Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 1 teáskanál búzasikér, 2 dl tej, 1 vanília aroma ízlés szerint, 3 tojás, 5 dkg eritrit, szeder (fagyasztott), kevés vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítése: A tojásokat összekeverjük az eritrittel és a vanília aromával, majd hozzákeverjük a lisztet, a búzasikért, a túrót és a tejet. Jól összekeverjük az egészet. Egy kivajazott pitetálba öntjük a masszát, kirakjuk a tetejét szederrel vagy más gyümölccsel. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük. 

Hozzászólás