Sáfrányos karfiolleves

Meglepően selymes ízű, kellemes nyári leves.

Sáfrányos karfiolleves

Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 5 dl tej, 5 dl húslapalé, 1 kiskanál őrölt sáfrány, só, bors, 1 póréhagyma, 3-4 darab újburgonya, petrezselyemzöld, olívaolaj, 5 dkg vaj.

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk és a vajban megdinszteljük., felöntjük a tejjel és az alaplével, sáfránnyal ízesítjük,  majd sózzuk-borsozzuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez. Az újburgonyát alaposan megmossuk, megdörzsöljük, majd a leveshez adjuk. Amikor a zöldségek puhák, a karfiol felét egy tálra kiszedjük, a többit együtt összeturmixoljuk. A karfiol kiszedett részét egy serpenyőben vajon megpirítjuk. Tálaláskor a leveses tálban teszünk néhány pirított karfiolrózsát, ráöntünk a levesből, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és meglocsoljuk olívaolajjal.

 

Hozzászólás