Rusztikus almás-túrós fánk

Maradok a fánk szekciónál, ezúttal egy édes változatot hoztam ismét. Gyors, egyszerű, könnyű kis fánkgolyók. Mivel a masszája lágyabb, mint a kelt fánkok tésztája, ezért a formájuk nem egyenletes, egyforma, hanem kissé rücskös.

Rusztikus almás-túrós fánk

Hozzávalók: 2 nagy alma, 25 dkg túró, 20 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél kávéskanál sütőpor, só, porcukor és lekvár a tálaláshoz, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a két féle cukorral, a túróval, és liszttel elkevert sütőporral. Az almát megpucoljuk és lereszeljük, hozzáadjuk a tésztához. A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá és finoman a tésztához kavarjuk. Egy mélyebb, kisebb edényben olajat hevítünk, és kiskanállal gombócokat szaggatunk bele a tésztából. Alacsony lángon sütjük, hogy a tészta belseje is átsüljön! Papírtörülközőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat, és porcukorral megszórva tálaljuk.

 

 

Hozzászólás