Császárszalonnás-krumplis fánk

Ha fánkra gondolok, akkor először az édes változat jut eszembe, de valójában léteznek sós fánkok is. Ezért most egy ropogós  sörkorcsolyát készítettem, szerintem nagyon finom nassolnivaló, nincs is szükség csipszre vagy pattogatott kukoricára :).

Császárszalonnás-krumplis fánk

Hozzávalók: 30 dkg krumpli, 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 dkg friss élesztő, egy teáskanál cukor, egy teáskanál só, 1 evőkanál olaj, 10 dkg császárszalonna; a tálaláshoz: tejföl, fokhagyma, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha kész, leszűrjük, villával összetörjük és hűlni hagyjuk.  Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval, tört burgonyával, a felvert tojással, az olajjal és az élesztős tejjel összekeverjük, majd jól összedagasztjuk. A császárszalonnát száraz serpenyőben, kis kockára vágva megpirítjuk, majd a masszához gyúrjuk. Kelni hagyjuk fél órát, majd kis gombócokat formázunk a masszából és bő, forró olajban takaréklángon megsütjük. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

 

 

Császárszalonnás-krumplis fánk” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólás