Májgombóc leves

Májgombócot eddig még soha nem készítettem. Nem rég egy nagy adag húslevest főztem, és jól jött az ötlet, hogy májgombócot készítsek betétnek.

Májgombóc betét húsleveshez

Hozzávalók: 15 dkg sertésmáj vagy 2 darab csirkemáj, 1 tojás, fél fej hagyma, fél csokor petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, só, frissen őrölt bors, kevés olaj.

Elkészítése: A májat megmossuk, ledaráljuk vagy késes aprítóba pépesre zúzzuk.  A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A májat a tojással, dinsztelt hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és apránként hozzákeverünk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de nem kemény massza legyen. Keveset állni hagyjuk, majd apró gombócokat formázunk belőle, és a levesbe kifőzzük.

 

Májgombóc leves” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Ez nagy kedvenc itt is. Annyit hozzátennék. hogy nyugodtan felhasználhatsz hozzá maradék májat, akár sült, akár főtt, csirkétől marhamájig. Én gyakran főzöm májpörkölt utáni napokon.

    Kedvelés

Hozzászólás