Kaptam sok szép kerti paradicsomot, hát ez lett belőle. Húsok mellé, vagy pizzára is jó lesz :).
Gyömbéres sült paradicsom chutney
Hozzávalók: 60 dkg paradicsom, 3 alma, 15 eritrit, 3 fej lila hagyma, 1 zöld paprika, 1 csípős paprika, 4 cikk fokhagyma, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, kevés balzsamecet, só.
Elkészítése: A paradicsomot megmossuk, majd darabokra vágjuk, és egy tepsibe rakjuk. 200 fokon megsütjük, majd ha enyhén kihűlt lehúzzuk a héját és egy edénybe rakjuk. Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a hagymákat szintén apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval a paradicsomhoz tesszük. Alacsony lángon főzzük, kavargatva, kb egy órát. Amikor kihűlt tiszta üvegekbe öntjük, és lefelé fordítva száraz dunsztba tesszük. Kiváló sült húsokhoz.
Tetszik a recepted, jó sűrű lett !
KedvelésKedvelés