Teljes kiőrlésű sajtos tallér

1393k

Nagyon finom házilag készített sajtos ropogtatni való, a bolti nassolnivaló ezután felejtős lesz, ha kipróbálod :).

Teljes kiőrlésű sajtos tallér

Hozzávalók: 12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1,5 teáskanál fekete szezámmag, 1 teáskanál só, 3 dkg vaj, 6 dkg reszelt mozzarella sajt, 60 ml tej, 1 teáskanál mustár.

Elkészítése: A hozzávalók jól összegyúrjuk, majd egy 5 cm átmérőjű hengerré formázzuk. Alufóliába csomagoljuk, és 1 órára mélyhűtőbe tesszük. A tésztahengert a fagyasztóból kivéve vékony szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített  180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.  

Hozzászólás