Zöld paradicsom lekvár

Lehűlt az idő és nem ért be az összes paradicsomunk, így a maradékból zöld paradicsom lekvárt készítettem. Ízre, állagra kitűnő lett szerintem, a színével viszont még barátkoznia kell a családnak.

Zöld paradicsom lekvár

Hozzávalók: 1,5 kg zöld paradicsom, 45 dkg cukor, 1 citrom.

Elkészítése: A megtisztított paradicsomokat darabokra vágjuk, és egy edénybe rakjuk. Kevés vizet öntünk alá, és főzzük, amíg levet enged, időnként megkavarjuk. Amikor kezd besűrűsödni, szétfőni a paradicsom, kb 40 perc eltelte után hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét, majd tovább főzzük, amíg lekvár állagúvá válik. Enyhén darabos marad, de csak enyhén, aki akarja turmixolhatja is. 2 üveggel lett belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s