Csicseriborsós-édesburgonyás curry

Nagypénteki fogásunk volt. Azért ilyen különleges, mert éppen aznapra esett a szülinapom, így mivel böjti nap, mégis valami extrábbat akartam készíteni. Enyhén pikáns, párolt rizzsel fogyasztva valami mennyei.

Csicseriborsós-édesburgonyás curry

Hozzávalók:  25 dkg csicseriborsó, 4 darab közepes méretű édesburgonya, 1 szál póréhagyma, 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, fél csokor medvehagyma, őrölt fahéj ízlés szerint, fél teáskanál őrölt kurkuma, fél teáskanál frissen reszelt gyömbér, szárított csilipaprika ízlés szerint, őrölt koriander ízlés szerint, fokhagyma ízlés szerint, só, bors, kevés olaj, petrezselyemzöld/korianderzöld.

Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk vízbe. Másnap sós vízben puhára főzzük, elszűrjük. A póréhagymát apróra vágjuk, az olajon megpároljuk. Hozzákeverjük a paradicsomot, a csilipaprikát, a fűszereket és a meghámozott, kockára vágott édesburgonyáy. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön puhára főzzük, végül hozzákavarjuk a csicseriborsót is és összefőzzük. Apróra vágott medvehagymát kavarunk belé, tálaláskor korianderzölddel és párolt rizzsel fogyasztjuk.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s