Csirkés-chorizós paella

Újabban ez a fajta paella nagy kedvencem. Viszonylag gyorsan elkészül és nagyon nagyon finom, bármikor szívesen fogyasztom.

Csirkés-chorizós paella

Hozzávalók: 1 darab csirkemell, 2 fej hagma, 1 piros és 1 zöld paprika, 2 darab paradicsom, 3 cikk fokhagyma, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 5 dkg chorizo kolbász, 5 dl szárnyas alaplé, 20 dkg rizs (pl. arborio), 5 dkg fagyasztott zöldborsó, fél teáskanál kurkuma vagy egy csipet sáfrány, só, bors, 1 citrom a tálaláshoz, kevés olaj.

Elkészítése: Egy mély serpenyőt előkészítünk. A húst megmossuk és nagyobb kockára vágjuk, majd kevés olajon 80%-os készültségűre pirítjuk, ezután kivesszük a serpenyőből egy tányérra. A visszamaradt olajban az apróra vágott két féle hagymát, valamint a csíkokra vágott paprikákat megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott a paradicsomot és a karikára vágott kolbászt. Visszarakjuk a húst, felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a rizset, és finoman összekeverjük, fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával. Lefödjük és alacsony a lángon főzzük, amikor a rizs már majdnem puha beleszórjuk a zöldborsót is. Addig főzzük fedő alatt, amíg, a rizs teljesen magába nem szívja a nedvességet, és az alja enyhén kezd lepirulni (ha szükségét érezzük, még utánatölthetünk kevés vizet, ez a rizsfajtától is függ). Amikor készen van megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölldel és citrommal tálaljuk. Frissen készülve fogyasztjuk.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s