Céklás rizottó


Húsmentes napomra készült, remek őszi fogás tud lenni azok számára, akinek nem kell kifejezetten mindig húst enni.

Céklás rizottó

Hozzávalók: 15 dkg rizs, 1 kis fej hagyma, kb. 40 dkg cékla, 1 dl fehérbor, 5 dl alaplé, só, őrölt bors, 2 cikk fokhagyma, 2 teáskanál reszelt torma, 10 dkg vaj, friss snidling/petrezselyemzöld, főtt tojások.

Elkészítése: A rizottóhoz először a céklát alufóliában sütőben puhára sütjük, majd meghámozzuk és pürésítjük botmixerrel. A hagymát apróra vágjuk, majd a vaj felében üvegesre pároljuk, beleszórjuk a rizst, és addig hevítjük, amíg áttetszővé válik. Ráöntjük a fehérborral, és amikor elpárolgott, felöntjük 1 dl langyos/meleg alaplével, amit folyamatosan pótolni kell majd. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, és hozzáadunk 2 cikk apróra vágott fokhagymát. Az alaplé elpárolgása után újra felöntjük a meleg alaplével, mindig épp csak annyival, hogy ellepje. Amikor már majdnem puha a rizs hozzáadjuk a céklát és a reszelt tormát. Amikor készen van belekeverjük a maradék vajat és főtt tojással, apróra vágott metélőhagymával fogyasztjuk.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s