Zöldhagyma krémleves rizstésztával

Zöld leves, hiszen sok a kerti zöldem. Nem győzöm feldolgozni. Viszont zöld ételekből nyáron sosem elég, hiszen ilyenkor érdemes minél többet enni belőlük.

Zöldhagyma krémleves rizstésztával

Hozzávalók: 10 szál zöldhagyma, 5 dkg vaj, 2 liter zöldség alaplé, 2 dl tejszín, só, őrölt bors, kevés fokhagyma por, 15 dkg rizstészta.

Elkészítése: A hagymát a zöldjével együtt karikára vágjuk, és a vajon megpároljuk. Felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, teszünk hozzá fokhagymaport (vagy fokhagymát), és fedő alatt puhára pároljuk. Összeturmixoljuk, majd a rizstésztát belefőzzük. Pár perc alatt megpuhul. Végül a tejszínt belekavarjuk, hogy krémesebb legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s