Zöld leves, hiszen sok a kerti zöldem. Nem győzöm feldolgozni. Viszont zöld ételekből nyáron sosem elég, hiszen ilyenkor érdemes minél többet enni belőlük.
Zöldhagyma krémleves rizstésztával
Hozzávalók: 10 szál zöldhagyma, 5 dkg vaj, 2 liter zöldség alaplé, 2 dl tejszín, só, őrölt bors, kevés fokhagyma por, 15 dkg rizstészta.
Elkészítése: A hagymát a zöldjével együtt karikára vágjuk, és a vajon megpároljuk. Felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, teszünk hozzá fokhagymaport (vagy fokhagymát), és fedő alatt puhára pároljuk. Összeturmixoljuk, majd a rizstésztát belefőzzük. Pár perc alatt megpuhul. Végül a tejszínt belekavarjuk, hogy krémesebb legyen.