Spenótos-mozzarellás rizottó

Szeretem a rizottót, krémes és selymes. Kicsi odafigyeléssel nagyon jót lehet készíteni. Mivel még mindig a zöldekkel vettem fel itthon a harcot (saláta, zöldhagyma, spenót), ezért ebből dolgozom a konyhában.

Spenótos-mozzarellás rizottó

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 4 szál zöldhagyma, 2 cikk fokhagyma, 25 dkg rizottó rizs, 8 dl zöldség alaplé, 1 dl tejszín, 25 dkg spenót (zsenge, friss), 10 dkg mozzarella, só, őrölt bors.

Elkészítése: A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk. A vajat felolvasztjuk egy edényben, hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1-2 dl alaplével.  Magába szívja ezt elég hamar, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, kavargatva. Amikor a rizs már majdnem puha hozzáadjuk a megmosott spenótot is, átkeverjük, majd hagyjuk, hogy a rizs magába szívja a maradék folyadékot. Amint a folyadék elfő, belekeverjük a tejszínt, és pár percig még főzzük. A tetejére mozzarellát kockázunk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s