Medvehagymás-mozzarellás csirkemell

Még mindig a medvehagyma van terítéken itthon, a szüleimtől kapott adagból ez az utolsó recept, ami készült.

Medvehagymás-mozzarellás csirkemell

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 5 dkg vaj, kevés olaj, só, bors, 1 nagy csokor medvehagyma, 2 marék zöld olajbogyó, 2 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, 15 dkg mozzarella.

Elkészítése: A csirkemelleket darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kevés olajat, majd megsütjük benne a húst, körbe pirítjuk, majd kivesszük. A serpenyőben lepirult  anyagra ráöntjük az előzőleg keményítővel elkavart tejszínt, majd hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott medvehagymát, és összefőzzük. Belerakjuk az olajbogyót és a hússzeleteket. A tetejét kirakjuk csíkokra vágott mozzarellával, ami ráolvad. Párolt bulgurral tálaljuk. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s