Csirkepaprikás hajdinával és magokkal

Gyermekeim kedvencét, a csirkepaprikást ezúttal hajdinával készítettem, és a tetejét találáskor megszórtam pirított magvakkal. Érdemes ezt az apróságot kipróbálni és a magokkal tálalni. Ha valaki kipróbálja, megkérem jelezze, értékelje itt a blogon ezt az ötletet :).

Csirkepaprikás hajdinával és magokkal

Hozzávalók: 75 dkg csirkecomb/szárny vegyesen, 10 dkg hajdina, 1 nagy fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 kápia paprika, 1 evőkanál fűszerpaprika, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál házi ételízesítő, kevés olaj, 2-3 marék mag vegyesen (napraforgómag, tökmag, szezámmag, lenmag).

Elkészítése: A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és kevés vízzel felöntjük. Ezután belekerül a házi ételízesítő, a fokhagyma zúzva, majd a megmosott hús.  Sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt pároljuk. Ha szükséges öntünk alá vizet. Amikor a hús majdnem kész, hozzáadjuk a hajdinát és készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel valamint száraz serpenyőben megpirított magokkal alaposan megszórjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s