Mézeskalácsos madeleine

Hamarosan itt az advent időszaka. Az adventi vasárnapokra készüljünk süteményekkel. Nem muszáj bonyolult és időigényes süteményeket készíteni, egy egyszerű, ám karácsonyi ízvilágú aprósütemény is megteszi. Ilyen ez a madeleine, akiknek van sütőformájuk azoknak ajánlom. A fűszerből lehet bátran tenni belőle.

Mézeskalácsos madeleine

Hozzávalók: 3 tojás, 10 dkg por eritrit/cukor, 1-2 evőkanál méz, 10 dkg rizsliszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 10 dkg olvasztott vaj, 1 teáskanál mézesfűszerkeverék, vanília aroma ízlés szerint.

Elkészítése: A rizslisztet a mézes fűszerrel és a sütőporral elvegyítjük. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük az édesítővel, a vaníliával és a mézzel. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és hagyjuk gyöngyözni lassú tűzön, amíg megbarnul, majd langyosra, de még folyósra hűtjük. A tojásos masszához keverjük a sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a vajat. A madeleine formákat vékonyan kikenjük vajjal. Minden formába kanalazunk a masszából. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Még melegen kifordítjuk a formából, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.  Porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s