Húsgombócok krumpli-répa ágyon

Hasonlót már készítettem régebben, de most az alapon változtattam. Szerintem a recept jól működne céklával is, úgy hogy hamarosan kipróbálom a céklás verziót is.

Húsgombócok krumpli-répa ágyon

Hozzávalók: 1 kg darált vegyes hús (sertés és marha), 6 cikk fokhagyma zúzva, 1 nagy fej hagyma apróra vágva, 2 tojás, só, bors, őrölt fűszerkömény ízlés szerint, fűszerpaprika; további hozzávalók 70 dkg krumpli, 3 nagyobb sárgarépa, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 2 evőkanál mustár, fokhagymapor, 15 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy paprika, só, őrölt bors, petrezselyemzöld, 10 dkg vaj.

Elkészítése: A húsgombócokhoz a darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, majd állni hagyjuk. A krumplit és a répát meghámozzuk, lereszeljük. Petrezselyemzölddel és sóval ízesítjük, majd egy vajjal kikent tepsibe fektetjük. Rámorzsoljuk a maradék vajat. A húsból gombócokat formázunk ráhelyezzük a répa-krumpli ágyra, közéjük rakjuk az apróra vágott paprikát. Ezután leöntjük a tejszín-tejföl keverékkel, amit előzetesen befűszereztünk, sóval, őrölt borssal, fokhagymaporral és mustárral. Alufóliával letakarjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát és megszórjuk a sajttal, majd további 10 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s