Lencsés pitetorta

Ez egy szuperfinom őszi húsmentes lencsés pite. Szabadon variálható a zöldség benne, és sárgarépát és zellert adtam hozzá.

Lencsés pitetorta

Hozzávalók: 20 dkg vörös vagy sárga lencse, 20 dkg fagyasztott leveles tészta, 2 fej hagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 darab zeller, 4 cikk fokhagyma, 2 tojás, 1 babérlevél, kevés zsiradék, só, őrölt bors, 1 marék petrezselyemzöld, vaj a kikenézhez.

Elkészítése: A leveles tésztát kiolvasztjuk. A lencsét átmossuk és a meghámozott, kockára vágott zellerrel és sárgarépával együtt egy edénybe rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, megsózzuk, hozzáadjuk a babrélevelet és puhára főzzük, majd leszűrjük. Amikor kihűlt a zöldség, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és összekeverjük a masszát. Egy piteformát kivajazunk, belenyomkodjuk a leveles tésztát, úgy hogy magasan maradjon a széle, a lelogó részeket levágjuk, majd a lencsés masszát belesimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe rakjuk, kb. 30 percig sütjük. Amikor langyosra hűlt szeleteljük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s