Áfonyás-túrós rétes

Nem feledkezhettem meg az áfonyás süteményekről, mivel a napokban áfonyaleves készült, ezért utána kötelezően áfonyás sütemény kellett készüljön. Gyors és nagyszerű megoldás ez a rétes.

Áfonyás-túrós rétes

Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott leveles tészta (2*20 dkg), 40 dkg áfonya, 2-3 evőkanál cukor/eritrit, 40 dkg tehéntúró, 1 teáskanál vanília aroma, 2 tojás.

Elkészítése: A töltelékhez a tehéntúrót, egy tojással, a vaníliával és az édesítővel elkeverjük. A tésztát lisztes felületen egyenként kinyújtjuk, majd ráhalmozzuk a túrótöltelék egyik felét egyikre, a másik felét a másikra a közepére egy csíkban. Megszórjuk az áfonyával. Két oldalt bevagdossuk a tésztát, majd felváltva két oldalt a tésztacsíkokat ráhajtjuk. Lekenjük tojással és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Miután kihűlt szeleteljük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s