Hideg áfonyaleves túrógombóccal

Télire fagyasztottam áfonyát, helyi termelőtől vásárolva. Mivel gyerekeim szeretik a hideg gyümölcsleveseket, ezért abból, amit nem fagyasztottam le, egyik részéből leves készült.

Hideg áfonyaleves túrógombóccal

Hozzávalók: 50 dkg fekete áfonya, 2 darab nagy körte vagy 4 kisebb, 8 dkg eritrit, 2 teáskanál vanília aroma, ízlés szerint fahéj, 2 evőkanál étkezési keményítő, a gombóchoz: 25 dkg tehéntúró, 2 evőkanál por eritrit vagy porcukor, 4-5 evőkanál darált keksz (nálam zabkeksz, kókuszreszelék ammennyit felvesz.

Elkészítése: Az édesítőt a vaníliával, a fahéjjal, a megmosott áfonyával és a megmosott darabokra vágott körtével egy edénybe rakjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje.  Éppen csak addig főzzük, amíg az áfonyaszemek egy kicsit összeesnek. Levesszük a tűzről, turmixoljuk, majd a keményítővel elkeverünk a levesnek a levéből és besűrítjük, összeforraljuk. Behűtjük. Amíg hűl a leves, a gombócókat elkészítjük, a massza hozzávalóit összegyúrjuk és gombócokat sodrunk belőle. Tálaláskor a leveshez kínáljuk a gombócokat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s