Kukoricás-spenótos csirkecomb

Kaptam egy nagy adag bébispenótot, így adott volt, hogy valami spenótos készül. Mivel több alkalommal is próbálkoztam már kukorica-spenót-fokhagyma összepárosítással és mindig bejött, ezért ismét hasonló készült. Érdemes kipróbálni, nem fog csalódást okozni.

Kukoricás-spenótos csirkecomb

Hozzávalók: 50 dkg kicsontozott felső csirkecomb, 1 nagy fej hagyma, 1 paprika, 4 cikk fokhagyma, fél citrom leve, 2 dl tejszín,  25 dkg bébispenót, 20 dkg fagyasztott kukorica (vagy zsenge friss), 5 dkg vaj, só, őrölt bors.

Elkészítése: A combokat megmossuk, sózzuk és borsozzuk, majd darabokra vágjuk. Egy serpenyőben a vajat felhevítjük, belerakjuk az apróra vágott hagymát és a darabokra vágott paprikát, üvegesre fonnyasztjuk, majd a húsokat is hozzáadjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, majd rászórjuk a húsra, hozzáöntjük a citromlevet. Fedő alatt pároljuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Amikor a hús már puha belerakjuk a megmosott bébi spenótot és a kukoricát, felöntjük tejszínnel és összefőzzük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s