Érik a fekete ribizli. A szörpkészítés mellett megfér egy kis sütemény is.
Fekete ribizlis gyümölcskenyérke
Hozzávalók: 3 tojás, 17 dkg puha vaj, 15 dkg eritrit, 15 dkg rizsliszt, 5 dkg kókuszliszt, 1 teáskanál sütőpor, 2-3 marék fekete ribizli
Elkészítése: A tojássárgákat az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a puha vajat és lekeverjük . A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgás masszába óvatosan belekavarjuk a kemény tojáshabot, és végül a sütőporos liszteket. Kivajazott kalácsformába öntjük, megszórjuk fekete ribizlivel, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.