Készítsünk levest a francia lecsóból. Nagyon nyári és nagyon finom.
Ratatouille leves
Hozzávalók: 2 darab zöld paprika, 2 darab piros paprika, 2 kisebb padlizsán, 1 cukkini, 1 liter zöldségalaplé, 3 darab érett paradicsom, 2 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, olívaolaj sütéshez, só, őrölt fekete bors, friss petrezselyem és bazsalikom, magok a tálaláshoz (elhagyható).
Elkészítése: A paprikákat és a padlizsánt megmossuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Vizes kézzel meghámozzuk. A paradicsomokat leforrázzuk, és szintén meghámozzuk. A cukkinit megmossuk és kockára vágjuk. A két féle hagymát apróra vágva olívaolajban megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket és az alaplét. Fűszerezzük sóval, borssal, friss zöldekkel. Összeforraljuk, majd turmixoljuk. A kész Ratatouille levest friss fűszernövényekkel, magokkal valamint mozzarella sajttal díszíthetjük.