Hamis paella

Hétvégén vendégeink voltak, nekik készítettem ezt az egytálételt, amit elneveztünk hamis paellának. Összetételétben és elkészítésében is hasonlít a paellához, bizonyos elemek és hozzávalók kihelyettesítve a raktáron lévő hozzávalókal :).

Hamis paella

Hozzávalók: 4 darab kicsontozott csirkecomb, 1 fej lila hagyma, 1 zöld paprika, 1 piros paprika, fél konzerv paradicsom, 4 cikk fokhagyma, 1 mokkáskanál füstölpaprika őrlemény, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg szárazkolbász, 5 dl alaplé, 15 dkg zseneg zöldborsó, 1 csipet sáfrány, só, bors, 10 dkg (bulgur) rizottó rizs, kevés olaj.

Elkészítése: A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon elősütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, majd üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk ezután a csíkokra vagy apró kockára vágott kaliforniai paprikát, a szeletekre vágott fokhagymát és a vékony szeletekre vágott kolbászt is. Ezután megy bele a paradicsom, a füstölt paprika, az alaplé és só valamint bors. Közepes lánggon hagyjuk rotyogni. A vége felé hozzáadjuk a sáfrányt, a zöldborsót és a rizset (én bulgurt adtam hozzá), majd finoman eligazítjuk a serpenyőben, majd addig rotyogtatjuk, míg a rizs teljesen magába nem szívja a nedvességet. Levesszük a tűzről, megszórjuk petrezselyemzölddel és lefödjük, kicsit pihentetjük tálalás előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s