Kukoricás-tonhalas sós pite mikrozöldekkel

A mikrozöldek azért olyan népszerűek, mert a tápanyagtartalmuk átlagosan minimum négyszer olyan magas, mint a kifejlett növényé. Egyre többen használják ennek köszönhetően, ráadásul kisebb mennyiségben is fogyasztva sok tápananyagot biztosíthatunk szervezetünknek. Térségünkben is megjelentek a helyi termelők, akik kifejezetten ezzel foglalkoznak, érdemes őket keresni (#microFarm).

Kukoricás-tonhalas sós pite mikrozöldekkel

Hozzávalók: 2 közepes tonhal konzerv, 1 póréhagyma, 4 tojás, fél doboz konzerv kukorica, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt (gouda vagy cheddar, de lehet házi sajt is), 5 dkg sós sajt; a tésztához: 18 dkg teljes kiőrlésű liszt, 12 dkg vaj, 3 evőkanál víz kb., só és bors, kevés vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítése: A lisztet fél teáskanálnyi sóval és a vajjal, illetve a vízzel összedolgozzuk. Egy piteformát kivajazunk és belenyomkodjuk a tésztát, úgy hogy legyen oldala is. A hagymát apróra vágjuk. A tojásokat egy tálban fölverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a kukoricát, a hagymát és a tonhalat. Végül belekeverjük a reszelt sajtot, és az összetört sós sajtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A masszát beleöntjük a piteformában, és 190  fokos előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Langyosra hűtjük, és mikrozöldekkel (ezúttal borsó és retek) megszórjuk a tetejét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s