Grízes rebarbara puding

Úgy született ez a recept, hogy nem igazán volt időm azon agyalni, hogy mit készítsek. Elsőként befőttre gondoltam, de készítés közben változtattam rajta. Az igazi neve a rebarbaragríz volna a tejbegríz helyett.

Grízes rebarbara puding

Hozzávalók: 5-6 szár rebarbara, víz, 6-8 evőkanál (attól függ mennyire szeretnénk édesre) cukor vagy eritrit, ízlés szerint őrölt fahéj, 4-5 evőkanál búzadara (az igazság az, hogy nem számoltam), a díszítéshez: mazsola, citromfű.

Elkészítése: A rebarbarát meghámozzuk, darabokra vágjuk és annyi vízzel amennyi ellepi odatesszük főzni. Hozzáadjuk az édesítőt és fahéjat. Pár perc alatt puhára fő, turmixoljuk, majd a búzadarát óvatosan kavargatva beleszórjuk. Addig főzzük amíg a dara megduzzad ( ha szükséges adunk hozzá vizet még). Ezután tálkákba adagoljuk és behűtjük. Mazsolával és apróra tépkedett citromfűvel díszítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s