Medvehagyma főzelék

A spenótfőzelékhez hasonlóan készül, gyorsan és könnyen elkészíthető.

Medvehagyma főzelék


Hozzávalók: 3-4 kötés medvehagyma, 2 dl tejszín, 1,5 dl görög joghurt, 2-3 cikk fokhagyma, só, őrölt bors, 2 evőkanál étkezési keményítő.

Elkészítése: A medvehagyma szárát levágjuk, leveleit megmossuk, majd vízben néhány perc alatt megfőzzük és leszűrjük. A tejszínt és a joghurtot a medvehagymával együtt turmixszoljuk, hozzákeverjük a kevés vízzel elkavart keményítőt, majd főzelék sűrűségűre főzzük. Zúzott fokhagymával illetve sóval és borssal ízesítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s