Medvehagymaszószos csirkemell

A vakációs időszakban heti egy alkalommal ajándékebédet kaptam a kisebbik fiamtól. Többek között ez is közte volt, ketten találtuk ki a kombinációt, ő készítette el.

Medvehagymaszószos csirkemell

Hozzávalók: 70 dkg csirkemellfilé, 1 csokor/2 marék medvehagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, 4 cikk fokhagyma, 5 dk vaj, 5 dkg reszelt sajt (pl parmezán).

Elkészítése: A csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk.  Egy serpenyőben vajat hevítünk, körbe pirítjuk a húsokat, megszórjuk a zúzott fokhagymával, majd felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor puha a hús, a tejszínt elkavarjuk az apróra vágott medvehagymával és a mustárral majd a megpuhult húshoz öntjük. Összefőzzük, végül beleszórjuk a sajtot is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s