Almás-kókuszos kuglóf (gluténmentes, cukormentes)

Rákattantam a kuglófokra, mostanában elég gyakran sütöm, rájöttem, hogy nagyon praktikus, gyorsan készíthető és finomabb, mint egy muffin (igaz, soha nem voltam muffinrajongó).

Almás-kókuszos kuglóf (gluténmentes, cukormentes)

Hozzávalók: 5 tojás, 5 evőkanál kókuszliszt, 3 evőkanál kókuszreszelék, 4 alma, 1 teáskanál sütőpor, 5 evőkanál eritrit, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál vaj (esetleg kókuszzsír), 1 dl zsíros tejföl.

Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, majd a fahéjjal elkavarjuk. A lisztet, a kókuszreszelékkel, és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat az ertirittel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a puha vajat és a tejfölt, majd belekavarjuk a lisztes keveréket, végül pedig az almát. Kivajazott kuglófformába öntjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s