Fűszeres sült retek

Köretnek készült a sült retek párolt hús mellé. Gyors és különleges. Ízlésünknek megfelelő fűszert használjunk hozzá, nálunk most rozmaring-láz van.

Fűszeres sült retek

Hozzávalók: 2 kötés retek, 2 evőkanál olívaolaj, 1 cikk fokhagyma, ízlés szerint só, őrölt bors, rozmaring vagy kakukkfű, 1 evőkanál balzsamecet.

Elkészítése: A retket kettőbe vagy négybe vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és feldarabolt retket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldfűszerrel, és meglocsoljuk balzsamecettel. Alaposan összekeverjük, és lefedve 10 percig pároljuk, közben többször megforgatjuk. Amikor a retek már kellően megpárolódott, levesszük a fedőt, majd nagyobbra vesszük a hőfokot, és pár perc alatt ropogósra pirítjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s