Rozmaringos-sütőtökös sertésnyelv

Legújabb kedvencünk a köretek közül a hajdina. A családban kivétel nélkül mindenki szereti. Régebben a bulgurt ettük heti rendszerességgel, jelenleg ezt kiváltotta a párolt pörkölt hajdina, aminek az íze nagyon egyedi és finom, ráadásul roppant egészséges. A sovány húsok közül pedig egyik régi kedvencem a nyelv, amit ezúttal rozmaringos-sütőtökös változatban készítettem el. Kisfiam szerint ez is egy olyan kombináció lett, amit eladásra készíthetnék :). Az általam megálmodott kombináció tulajdonképpen személyes kedvenceimből állt össze: rozmaring, sütőtök és nyelv.

Rozmaringos-sütőtökös sertésnyelv

Hozzávalók: 3 sertésnyelv, 1 babérlevél, 1 teáskanál szemes fekete bors vagy borskeverék, só, további hozzávalók a szószhoz: 1 fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 35-40 dkg sütőtök püré (nekem fagyasztott), só, frissen őrölt bors, 5 dkg vaj, 1 dl görög joghurt, 2 szál friss rozmaring.

Elkészítése: A megmosott nyelveket egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, a borsot, sózzuk, majd addig főzzük (kb. 2 óra) amíg megpuhul. Amikor kihűlt, kivesszük a főzőléből, és a fölösleges részeket levágjuk/eltávolítjuk, majd szeletekre vágjuk. A szószhoz egy serpenyőben vajat hevítünk, megdinszteljük benne az apróra vágott két féle hagymát, hozzáadjuk a tökpürét, a rozmaringot és összefőzzük. Ha nem elég pépes, turmixpohárban pépesre turmixoljuk. Végül hozzákeverjük a joghurtot is, és beletesszük a szeletekre vágott nyelvet. Ízlés szerint sózzuk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s