Medvehagymás vajas csirke 

Az én kisebbik fiam ajándéka születésnapomra az általa elkészített ebéd. Vajas csirkét akart készíteni, amit én végül felturbóztam medvehagymával :).

Medvehagymás vajas csirke 

Hozzávalók a pácoláshoz: 80 dkg csirkemell filé, 1 evőkanál citromlé, 2,5 dl natúr joghurt, 2 cm gyömbér, 3 cikk fokhagyma, 2 teáskanál garam masala, só és bors, olaj, 5 dkg vaj; a mártáshoz: 10 dkg vaj, 1 konzerv paradicsom, 4 dkg sűrített paradicsom, 5-6 cikk fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 cm gyömbér, 1 kávéskanál kurkuma, 1 teáskanál őrölt koriander, 1 teáskanál őrölt római kömény, 2 dl tejszín, só, bors, 2 kötés medvehagyma.

Elkészítése: A páchoz a fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, majd a fűszerrel összekavarjuk, hozzáadjuk a joghurtot és a citromlevet. A csirkét kockára vágjuk és a joghurtos pácba forgatjuk. Lefödjük, és 30 percig pácoljuk. Egy serpenyőben kevés olajat és vajat hevítünk, és kis adagokban a csirkét megsütjük, majd egy tálra kiszedjük. A két féle hagymát és a gyömbért megpucoljuk, apróra vágjuk, a visszamaradt zsiradékba dobjuk, hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt és a konzervet, majd ezután a fűszereket. Sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, addig főzzük, amíg besűrűsödik. Végül belekeverjük a vajat, az apróra vágott medvehagymát valamint az elkészült csirkét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s