Elefántkönnycsepp keksz

Aprósüteményt készítettem húsvétra, azzal a céllal, hogy sokáig eláll és nem vagyunk mostanában túlzottan édesszájúak. Dobozban kb 10 napig eláll, friss marad.

Elefántkönnycsepp keksz

Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg eritrit por, 1 teáskanál vanília aroma, 1 tojás, 1,5 evőkanál kakaópor, kevés víz; a töltelékhez: 2 tojás fehérje, 10 dkg eritrit por, 10 dkg kókuszreszelék, 1 evőkanál étkezési keményítő.

Elkészítése: A tésztához, összegyúrjuk a kakaópor kivételével a hozzávalókat, majd a tészta 2 / 3 – ad részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport is. A töltelékhez a fehérjét gőz felett habbá verjük por édesítővel, majd beleforgatjuk a keményítős kókuszreszeléket.  A kakaós tésztát, lisztes felületen téglalap alakúra nyújtjuk (45 x 25 cm), rákenjük a kókuszos masszát. A fehér tésztából hosszú rudat sodrunk, majd a kakaós tészta szélére rakjuk, és feltekerjük. A tekercset alufóliába csomagoljuk és mélyhűtőbe rakjuk, kb 30 percre. Ezután ujjnyi széles szeletekre vágjuk, sütőlapra tesszük és 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s