Zserbóízű rácsos pite

Az alábbi gyors pite leginkább a zserbóra hasonlít. Amennyiben meglocsoljuk a tetejét olvasztott csokoládéval, akkor méginkább.

Zserbóízű rácsos pite

Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg hideg vaj, 2 evőkanál eritrit, 1 csapott teáskanál sütőpor, 1 tojás, kb. 1 evőkanál tejföl, a töltelékhez: 1 üveg házi baracklekvár, 15-20 dkg dióbél, vaj a forma kikenéséhez.

Elkészítése: A tésztához a hideg vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel (vagy berakjuk az egészet egy késes betétű robotgépbe), hozzáadjuk az eritritet, a sütőport, majd a tojást és a tejfölt. Összegyúrjuk, jól nyújtható állagot kell kapjunk. Alufóliába csomagoljuk és hűtőbe pihentetjük egy órát. A tészta 2/3-át kör alakúra nyújtjuk, kicsit nagyobbra, mint a piteforma, hogy az oldalára is jusson a tésztából, majd a kivajazott piteformába igazítjuk. Ezután beleöntjük a lekvár felét, elkenjük a piteformában, és megszórjuk alaposan darabos dióval. Ezután rákenjük a lekvár másik felét is.  A maradék tésztát jó vékonyra nyújtjuk, és derelyevágóval csíkokat vágunk belőle, majd szépen befonjuk a pite tetejét. 180 fokos előmelegített sütőben kb 30-35 percig sütjük. Ízlés szerint meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval, én ezt most hanyagoltam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s