Almás császármorzsa (reformosan)

Rengeteg az almánk, és valami gyorsra vágytam, ami reggelire is jó, de akár desszertnek is megteszi.

Almás császármorzsa (reformosan)

Hozzávalók kb. 2-3 adaghoz: 15 dkg teljes kiőrlésű búzadara, 3 evőkanál eritrit, 3 dl tej, 2 tojás, 5 dkg vaj, őrölt fahéj ízlés szerint, 1 teáskanál vanília aroma, 2-3 alma.

Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk és fahéjjal összekeverjük. A teljes kiőrlésű darát egy tálba öntjük és leöntjük a tejjel. Egy órát állni hagyjuk, majd hozzákeverjük az édesítőszert, a két tojás sárgáját, és a vanília aromát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulattal a grízes keverékhez forgatjuk. Végül hozzáadjuk a fahéjas almát. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beleöntjük a masszát. Kb. 5 percig hagyjuk sülni, majd innentől kezdve egy lapátkanállal elkezdjük felaprítani és gyakori kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. A tetejére cukormentes lekvárt is lehet tenni fogyasztáskor.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s