Lecsós-sajtos csigák

Jár le a lecsószezon, pedig én egész évben tudnám enni. Ezúttal egy finom harapnivalót készítettem lecsóból, kerti zöldségekből.

Lecsós-sajtos csigák

Hozzávalók: 2 fej hagyma, 45 dkg paprika, 3 darab nagyobb paradicsom, 1 dl bulgur, só, bors, 2 teáskanál őrölt piros paprika, csípős paprika (aki szereti), petrezselyemzöld aprítva, kevés olaj, 40 dkg fagyasztott leveles tészta, 30 dkg reszelt sajt.

Elkészítése: A hagymát és a paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot darabokra. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, összedinszteljük. Sózzuk és borsozzuk, fűszerpaprikával megszórjuk, és kevés vizet öntünk alá. Az alapanyagok kis idő múlva levet eresztenek, ez lesz a lecsó szószos alapja. Végül beletesszük a paradicsomot és a bulgurt. Lefedjük fedővel, és sűrűre főzzük. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A leveles tésztát két részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk egyenként, megszórjuk reszelt sajttal, majd lekenjük a lecsóval és feltekerjük. Szeletekre vágjuk, tepsire fektetjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s