Cseresznyés pite

5150K

Könnyű nyári sütemény, a cseresznye szezon végéről.

Cseresznyés pite

Hozzávalók: 25 dkg  teljes kiőrlésű liszt, 12,5 dkg vaj, 1/2 dl tejföl, 1 tojás, 1 evőkanál eritrit, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só; a töltelékhez: 50 dkg cseresznye, 20 dkg mascarpone krémsajt, 1 dl natúr joghurt, ízlés szerint eritrit.

Elkészítése: A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a szoba hőmérsékletű vajat, a sót és az édesítőt, majd az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipóvá alakítjuk, liszttel meghintjük és hűtőbe rakjuk. Elkészítjük a tölteléket:  cseresznyét kimagozzuk, majd félretesszük. A mascarponét a joghurttal és ízlés szerint eritrittel összekeverjük.  A tésztát kivesszük,  és egyharmad-kétharmad arányban kettévágjuk. A nagyobb tésztadarabot lisztezett deszkán kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes tepsit vele, villával megszurkáljuk. A tésztára kenjük a fehér krémet, megszórjuk a lecsepegtetett cseresznyével, megszórjuk eritrittel, majd a tetejére tesszük a vékonyabb kinyújtott tésztadarabot. A tetejét villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Kihűlés után kockára vágjuk, porrá darált eritrittel megszórva kínáljuk (elhagyható).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s