Nyers paradicsomszósz

4756k

Ez az egyik kedvenc nyári szószom, a nyers paradicsomszósz tésztával. Ezúttal grillezett szűzpecsenyét is fogyasztottunk hozzá.

Nyers paradicsomszósz

Hozzávalók: 4 darab nagyobb paradicsom, 4 cikk fokhagyma, 1 teáskanál érdesítő (vagy cukor), 1 evőkanál balzsamecet, friss vagy szárított zöldfűszer: bazsalikom és oregánó, kevés olívaolaj, só, bors.

Elkészítése: A paradicsomokat a tetején keresztbe vékonyan bevágjuk, majd 2 percre forró vízbe rakjuk,  így könnyen lejön a héja. Ezután meghámozzuk és a fűszerekkel, a fokhagymával, az édesítővel a balzsamecettel és az olívaolajjal együtt összeturmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük. Egy órát állni hagyjuk, lefödve a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztáskor a kifőzött tésztával összekeverjük. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s