Banános túrós piskóta (teljes kiőrlésű liszttel)

4284k

Végre megtaláltam a tökéletes piskótareceptet teljes kiőrlésű lisztből. Túróval kombinálva a teljes kiőrlésű lisztet, közel hasonló piskótát kapunk mintha finom lisztből sütöttük volna, színre is és állagra is. Banánnal sütöttem, de más gyümölcsökkel is készíthető.

Banános túrós piskóta (teljes kiőrlésű liszttel)

Hozzávalók: 22 dkg  tejes kiőrlésű liszt, 50 dkg tehéntúró, 15 dkg eritrit, 4 tojás, 3 dl joghurt, 1/2 dl olívaolaj, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál vanília aroma, 4 banán, 3 evőkanál karobpor, vaj a tepsi kikenéséhez.
Elkészítése: Egy kisebb tepsit kivajazunk. A banánokat meghámozzuk, félbe vágjuk, karobporba mártjuk és a tepsi aljára rakosgatjuk a fél banánokat, a vágott felükkel lefelé. Majd erre öntjük a piskótát. A piskótához a tojásokat habosra keverjük az eritrittel, hozzáadjuk az aromát, az olajat, a joghurtot, a túrót, majd legvégül a sütőporral elvegyített lisztet.  Ráöntjük a banánra majd 180 fokos előmelegített sütőbe, kb 30 prcig sütjük. Amikor kihűlt kiborítjuk. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s