Spárgás tojáspite

4315k

Ismét itt a spárgaszezon. Véleményem szerint a spárga grillezve a legjobb, faszénen, no meg nyersen. A tegnap grilleztünk is, hát a spárga az egyik kedvenc zöldségem a grillrácson :). No de ezen kívül reggelire spárgás pite készült.

Spárgás tojáspite

Hozzávalók: 7 tojás, 3 evőkanál útifű maghéj (helyettesíthető liszttel), 0,5 dl tej, 10 dkg juhtúró vagy feta sajt (ami éppen otthon), 10 dkg császárszalonna kockára vágva (vagy bármilyen füstölt sonka ami otthon van), 10 szál zöld spárga, néhány szem apró paradicsom, só, őrölt bors, fokhagymapor, parmezán a tetejére, kevés vaj a forma kikenéséhez.

Elkészítése: A spárgát megpucoljuk, és kevés sós vízben roppanósra főzzük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az útifű maghéjat, a tejet, a túrót,  és a szalonnát. Alaposan összekeverjük, fűszerezzük és egy kivajazott piteformába öntjük. A tetejét kirakjuk a spárgával valamint félbevágott paradicsommal, majd megszórjuk parmezán sajttal. Kb. 15-20 percig sütjük előmelegített 180 fokos sütőben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s