Csokitorta diétásan céklával (cukor és búzalisztmentesen)

4042k

Nagyon egyszerű torta, és rendkívül finom. Gyorsan elkészül, és a céklatartalékaim is fogynak ezáltal, valamint megvan a ma desszertünk is. 

Csokitorta diétásan céklával (cukor és búzalisztmentesen)

Hozzávalók: 1 cékla, 2 tojás, 10 dkg rizsliszt, 10 zabpehelyliszt, 2 evőkanál olaj, 2 dl natúr joghurt, 4 evőkanál karobpor, 5 evőkanál eritrit (de ízlés szerint lehet kevesebb is), 7 dkg étcsokoládé lencse vagy apróra vágott étcsokoládé; a tetejére: 5 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj, 1 marék dióbél, kevés vaj a forma kikenéséhez.

Elkészítése: A céklát  meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. A rizslisztet, a zabpehelylisztet,  a csokoládédarabokat valamint a karobport egy tálba tesszük és jól összekeverjük. Egy másik tálba a tojásokat felverjük, hozzáöntjük a céklát, a joghurtot, az eritritet és az olajat, majd, alaposan összedolgozzuk. Végül pedig a nedves hozzávalókhoz kavarjuk a lisztes keveréket. Az így kapott masszát kerek kivajazott sütőformába egyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben  kb 50 percen át tűpróbáig sütjük. A mázhoz a csokoládét az olajjal felmelegítjük gőz fölött, majd rákenjük a torta tetejére, és apróra vágott dióval megszórjuk. 

Csokitorta diétásan céklával (cukor és búzalisztmentesen)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s