Mákos-narancsos-mandulás keksz

3384k

Ez a keksz is sokáig eláll, amennyiben az advent alatt cukormentes finomságra vágyunk, kipróbálhatjuk ezt a kekszet. Gyorsan elkészül és dobozolható.

Mákos-narancsos-mandulás keksz

Hozzávalók: 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg mandulaliszt,  10 dkg szemes mák, 10 dkg eritrit, 12 dkg vaj, 1 narancs héja, fél narancs leve, 1  tojás.

Elkészítése: A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, alufóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk kb 1 órára pihenni. Ha a tészta megdermedt,  kinyújtjuk, pecsételjük és szaggatjuk,  majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük a korongokat. Vigyázat, melegen még törékenyek. Ha kihűltek, tegyük a kekszeket jól záródó dobozba, így sokáig eláll.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s