Mézeskalács teljes kiőrlésű lisztből

3368k

Ha van formakekszünk, akkor a mézeskalácsról nyugodtan lehagyhatjuk a cukormázat, ráadásul így sokkal egészségesebb is.

Mézeskalács teljes kiőrlésű lisztből

Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg rozsliszt, 1,5 teáskanál fahéj, 1 teáskanál mézesfűszerkeverék, 10 dkg méz, 1 tojás, 10 dkg vaj.

Elkészítése: A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a tojást, a vajat és a mézet. Összegyúrjuk, ha túl ragadósnak ítéljük meg a tésztát adunk hozzá még lisztet. Alufóliába csomagoljuk, és egy egész éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap a hideg tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőlapra tesszük a formákat. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 8-10 percig sütjük (ez attól is függ mennyire vékony a tészta).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s