Mézespogácsa cukor és finomított liszt nélkül (tönköly- és mandulalisztből)

3322k

Minap egyik kolléganőm kérdezett rá, hogy tudok-e ajánlani reform mézeskalácsot, így jött az ötlet, hogy az advent közeledtével ki kellene próbálnom egy életmódváltó fajtát.  Ez mézespogácsa egy alternatívája a már jól ismert hagyományosnak.

Mézespogácsa cukor és finomított liszt nélkül (tönköly- és mandulalisztből)

Hozzávalók: 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 10 dkg mandulaliszt, 1 evőkanál mézeskalács fűszer, 4-5 evőkanál eritrit, 1/2 teáskanál őrölt fahéj, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, egy csipet só, 1 kikapart vaníliarúd magja, 2 tojás, 7 dkg vaj, 3 dkg főzőtejszín (kb 2-3 evőkanál), kakaóbab töret (elhagyható).

Elkészítése: A száraz hozzávalókat összekavarjuk a tojással, a vajjal és a tejszínnel. Alaposan összegyúrjuk. A tésztát 2 órát pihentetjük a hűtőben. Golyóbisokat formázunk a masszából és sütőlapra rakosgatjuk. Tetszés szerint szórhatunk a tetejére kakaóbab töretet.  Előmelegített 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s