Sütőtökös-darált húsos ragu

3231k

Íme egy gyors egytál ételnek is elfogadható fogás, de főzhetünk mellé köretnek tésztát, vagy a párolt rizs is jól passzol hozzá.

Sütőtökös-darált húsos ragu

Hozzávalók: 1/2 kanadai sonkatök, 50 dkg darált hús, 1 fej hagyma, 3 cikk fokhagyma,  1 piros paprika, só, bors, fűszerpaprika, kakukkfű ízlés szerint, őrölt gyömbér ízlés szerint,  kevés olaj, petrezselyemzöld a tálaláshoz, főtt tészta.

Elkészítése: A sütőtököt meghámozzuk, a magját kivesszük majd a húsát darabokra vágjuk és félretesszük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megdinszteljük benne a két féle hagymát apróra vágva, ezután hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a darált húst. A hús fehéredéséig pirítjuk. Megfűszerezzük,  a gyömbér nagyon passzol majd a tökös kombinációhoz, ízlés szerint tegyünk belőle, majd kóstoljuk meg miután összefőtt. Kevés vizet öntünk alá, lefödjük és puhára pároljuk. Amikor a hús puha hozzáadjuk a tököt, lefödjük és rövid ideig együtt pároljuk. Kifőtt tésztával vagy friss kenyérrel fogyasztjuk.

Sütőtökös-darált húsos ragu” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Otis!
    A sonkás-sajtos papucsot elkészítettem sűrű szilvalekvárral, picit több eritrittel. Úgy is kiváló! Gratulálok receptjeihez.
    BI

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s