Cékla-répa tatár

3028k

Nekem való étel, szeretem az őszt gasztronómiai szempontból. Az ősz egy különleges évszak, mert kedvenc alapanyagaim jelennek meg a piacon, mint például a  cékla és a sütőtök. Tatárt nem csak húsból készíthetünk, hanem zöldségből is. Íme, egy lehetőség.

Cékla-répa tatár

Hozzávalók: 1 cékla, 1 sárga színű sárgarépa (úgy izgalmasabb a kombináció), 3 evőkanál olívaolaj, 1 kis fej lila hagyma,  friss petrezselyemzöld, 1 evőkanál kapribogyó, 1,5 evőkanál magos mustár, 1 narancs reszelt héja és leve, 1 teáskanál Worcestershire-szósz, só és bors, 4 nagy tojás, feta sajt.

Elkészítése: A céklát meglocsoljuk olívaolajjal,   majd alufóliába csomagoljuk, és  a sütőbe 180 fokon 45 percig sütjük. A répát meghámozzuk és sós vízben megpároljuk, majd kockára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük és meghámozzuk.  Ha a cékla kihűlt, meghámozzuk és szintén kis kockákra vágjuk.  A hagymát szintén. A zöldségeket egy tálban összekeverjük. Egy másik tálkában  összekeverjük a mustárt, a narancs héját és levét, a Worcestershire-szószt és kevés olívaolajat. Ráöntjük a céklás keverékre, és  vele összeforgatjuk. Sózzuk és borsozzuk a tatárt.  Tálaláskor  tojásokat, illetve feta sajtot kínálunk mellé.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s