Palóc tokány

2861k

Rengeteg zöldbabom van, a palócleves mintjáráa készítettem az alábbi egytálételt, sűrűbben, így kettő az egyben megvolt, leves és főétel is. Egy finom, laktató fogás házias ízvilágú fogás.

Palóc tokány

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 35 dkg burgonya, 25 dkg zsenge zöldbab, 1 hagyma, kevés zsír, fűszerpaprika, 2 dl tejföl, kevés teljes kiőrlésű liszt, só, köménymag, babérlevél, fokhagyma, friss petrezselyemzöld.

Elkészítése: A húst megmossuk, és kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk. Kevés zsírban a hagymát megpároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, majd kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a húst és összepirítjuk. Közben a burgonyát kis kockákra, a zöldbabot 2 cm-es darabokra törjük, a húshoz adjuk, majd felöntjük kevéske vízzel és puhára főzzük. Közben megsózzuk és köménymaggal ízesítjük.  Amikor megpuhult minden a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Végül apróra vágott zsenge petrezselyemzölddel megszójuk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s